esmaspäev, 20. september 2010

Noorte bändide laager "Hauka Rock"

Antsla KSK juhataja Janek Paeglise, noorsootöötaja Kertu Reva ja teiste töötajate eestvedamisel toimus 21. - 24. juulil 2010 Antsla Kultuuri- ja Spordikeskuses esimest aastat noorte bändide laager.
Helitehnikast räägib Janar Paeglis

Aastaid toimunud bändimuusika festival „Lindalevi“, mida korraldati Kobelas Boose järve ääres, ei omanud viimastel kordadel nii suurt osavõttu ega populaarsust, tuli idee jätkata muusikalist üritust noorte laagrina, kus bändi tegemisest huvitatud noored saaksid arendada oskusi ja teadmisi instrumentide ja helitehnika alal, kasvatades endas omaalgatuslikkust, eneseusku, meeskonnavaimu, otsustus-, suhtlemis- ning analüüsivõimet.
Üritusest võttis osa 14 noort (9 noormeest ja 5 tüdrukut) vanuses 12 – 19 aastat, peamiselt Antsla, Mõniste ja Urvaste vallast, samuti Sangastest, Jõgevalt ja Elvast. 
bänditegevus pilliruumis
Mõniste noored musitseerimas
 
Nelja päeva jooksul toimusid workshopid, mida viisid läbi juhendajad: Mart Margus (kitarr), Sven Udras (basskitarr), Indrek Kahar (trummid) ning Janar Paeglis (klahvpillid ja helitehnika), koos õpiti pille käsitlema ja mängima. Suuremat populaarsust pälvisid kitarride- ja helitehnikaworkshop. Eriti põhjalikult räägiti helirežiist ja helitehnika paigaldamisest. Lisaks laagris osalenud lastele, lõid seminarides kaasa ansamblite Kahtlane Sahin, Ruhnu Karu ja Cosmodisk liikmed.
workshop Indrek Kahari ja Mart Marguse juhendamisel

Noorte käsutuses oli meiepoolne tehnika ja muusikariistad, samuti oli muusikasõpradel endal kaasas pillid ja tehnika (klassikalised ja basskitarrid, trummid ja võimendused). Pillimängu võis kuulda majas hommikust õhtuni, harjutati juhendajate käe all või omakeskis.

Trotsides palavust käidi ekskursioonil Karula Rahvuspargis nelja kilomeetrisel Perajärve metsarajal, peale matka valmistati lõkke peal süüa ja jahutati endid Ähijärves.
Perajärve metsarajal

Vabal ajal mängiti lauamänge, korvpalli ja lauatennist, enamus ajast sisustati ikkagi pillimängu harjutades, viidi läbi meelelahutuslik mälumäng „Kuldvillak“, kus võisteldi teemadel: artist, instrument, muusikapala, ansambel, festival, varia.
Kohtumiseni järgmisel aastal!

Laagri lõpetades tunnustati osaleiajaid tunnistustega ja söödi kringlit, õhtul toimus Antsla laululaval festival, kus noored olid suureks abiks vajaliku inventari ja tehnika ülesseadmisel ning said tuttavateks tuntud muusikutega.
Noorte rahulolu, entusiasm ja huvi sellise ürituse vastu andis korraldajatele innustust ka järgmine aasta kutsuda bänditegemise vastu huvi tundvaid noormehi ja tüdrukuid „Hauka Rocki laagrisse“.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar