esmaspäev, 17. oktoober 2011

19-s omavalitsuses hinnatakse noorsootöö kvaliteeti

Eesti Noorsootöö Keskus on koos noortevaldkonna partneritega välja töötanud noorsootöö kvaliteedi hindamismudeli, mille alusel hinnatakse noorsootöö kvaliteeti ajavahemikul 17. oktoober kuni 4. november 19-s omavalitsuses.

Antsla valda külastavad hindajad täna, 17. oktoobril 2011.

Noorsootöö kvaliteedi hindamismudel on töövahend kohalikule omavalitsusele, mille abil saab kaardistada noorsootöö tugevusi ja arendamist vajavaid valdkondi, tulemuste põhjal planeerida edasist arengut ning jälgida edusamme.

„Eelmise aasta kogemuse põhjal kui hindamises osales viis omavalitsust võib öelda, et sellist hindamist on väga vaja, sest see aitab omavalitsustel kui noorsootöö peamistel korraldajatel välja selgitada, mis on nõrkused ja tugevused ning analüüsist tulenevalt planeerida konstruktiivsemalt edasisi samme,“ selgitas noorsootöö kvaliteedi hindamise projekti juht Kaisa Orunuk.

Hindamisprotsess hõlmab nii enese- kui välishindamist. Omavalitsuse noorsootöö kvaliteedi välishindamisse kaasatakse noorsootöö eksperte erinevatest valdkonna organisatsioonidest.

Noorsootöö kvaliteedi hindamise mudeli loomine ja rakendamine on osa Haridus- ja Teadusministeeriumi algatatud Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastusel elluviidavast programmist „Noorsootöö kvaliteedi arendamine“, mille üldeesmärk on tõsta noorte valmidust tööturule sisenemiseks ja seal toimetulekuks tänu noorsootöö teenuste kõrgemale kvaliteedile.

Hindamissüsteemi rakendamist koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus, mis teeb koostööd valitsus- ja noorsootööasutustega, kohalike omavalitsustega, noorteühingute ja teiste institutsioonidega, et arendada noortepoliitikat ja noorsootööd, pakkudes selleks väärtuslikku nõu ja teavet ning esindades, teadvustades ja kaitstes noortevaldkonna huve ning väärtusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar