teisipäev, 3. mai 2011

OSALE VÄLISÜRITUSTEL!

1. Osale rahvusvahelisel noortevahetusel Jaapanis!

Toimumisaeg: 3.-20 juuli 2011
Toimumiskoht: Jaapan
Kandideerimistähtaeg: 9. mai 2011
Osalus: Lennupiletite, majutuse, toitlustuse ja sisetranspordi kulud kaetakse Jaapani Valitsuskabineti poolt.

Eesti Noorsootöö Keskus koostöös Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutab välja konkursi noortele osalemiseks rahvusvahelisel noortevahetusel Jaapanis
Noortevahetuse eesmärk on arendada sõprust ja paremat mõistmist Jaapani ja osalevate riikide noorte ning kultuuride vahel. Noortel on võimalus paremini tundma õppida erinevate riikide ühiskondi osaledes ühistes diskussioonides ja külastades erinevaid institutsioone.
Eestist valitakse noortevahetusel osalema 10 noort vanuses 18 kuni 30 eluaastat (sündinud 2. aprillil või pärast 2. aprilli 1980 ning 1. aprillil või enne 1. aprilli 1993).

Lisainfo ja kandideerimistingimused leiad: http://www.entk.ee/noortevahetusjaapanis


2. Osale messil Tool Fair 2011!

Toimumisaeg: 16.-20. november 2011
Toimumiskoht: Tallinn
Kandideerimistähtaeg: (Eesti osalejatele) 31. august 2011
Osalus: konkursi tulemusena valitud osalejatele kaetakse korraldajate poolt üritusel osalemisega seotud kulud (majutus, toitlustus, programmis osalemine). Eesti osalejatelt endilt või nende tööandjalt / saatvalt organisatsioonilt eeldatakse osavõtumaksu tasumist (20 eurot) Euroopa Noored Eesti büroole ning transpordikulude katmist ürituse toimumiskohta ja tagasi.

Tool Fair on programmi Euroopa Noored iga-aastane rahvusvaheline suursündmus, kus jagatakse teavet ja kogemusi uutest meetoditest-õppematerjalidest töös noortega ja koolitusvaldkonnas laiemalt üle terve Euroopa. Sel aastal keskendub Tool Fair kultuurile. Kandideerima on oodatud noorsootöötajad, noortejuhid, projektide ja koolituste korraldajad, koolitajad jt noortevaldkonna partnerid. Töökeeleks on inglise keel.

Lisainfo ja kandideerimistingimused leiad: http://euroopa.noored.ee/node/4702


3. Osale rahvusvahelisel koolitajate koolitusel UNIQUE R.I.D.E!

Toimumisaeg: 11.-18. juuli 2011
Toimumiskoht: Holland
Kandideerimistähtaeg: 15. mai 2011
Osalus: Koolituse maksumuseks on 120 EUR, millest Eestit esindaval osalejal tuleb tasuda 51 EUR (Summa tuleb tasuda Euroopa Noored Eesti büroole juhul kui osutute valituks). Ülejäänud seminaril osalemise tasu (69 EUR) ning seminaril osalemisega seotud rahvusvahelised reisikulud kannab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, toitlustuse, majutuse ja muud kulud katab programmi Euroopa Noored Hollandi büroo. Toetatakse kuni 2 koolitaja osalemist, lõpliku valiku teeb kandideerinud osalejate seast Hollandi büroo!

 

Koolitamine on põnev, kuid stressirikas töö, kus koolitaja on ise peamiseks tööriistaks ja seetõttu on väga oluline iseenda eest hoolt kanda. Võtta aega pausiks, oma praktikate reflekteerimiseks, kolleegidelt tagasiside saamiseks, väärt praktikate jagamiseks, kompetentside arendamiseks ning tuleviku suundadesse ja eesmärkidesse süüvimiseks.

UNIQUE R.I.D.E koolitus loob selleks unikaalse võimaluse.

Noortevaldkonna koolitajatele suunatud koolitus: “UNIQUE R.I.D.E.” toimub Hollandis, 11.-18. juulil 2011, kandideerimistähtaeg on 15. mai 2011!

Lisainfo ja kandideerimistingimused leiad: http://euroopa.noored.ee/node/4654

 
4. Osale esimesel Sarajevo tudengisümpoosiumil

Toimumisaeg: 19.-25. juuli 2011
Toimumiskoht: Sarajevo, Bosnia ja Hertsegoviina
Kandideerimise tähtaeg: 12. mai
Osalus: €90, selle eest pakutakse 6 öö majutust (4 ööd Sarajevos hostelites ning 2 ööd Jahorina mäel), transporti kahe ööbimiskoha vahel, 6 hommikusööki, 6 lõunat, 4 õhtusööki ning kõiki töötubade materjale.

Bosnia ja Hertsegoviina Noorte Infoagentuur korraldab selle kandi esimest tudengipäevade programmi. Nädala teema on "Power of Mobility" ja seda uuritakse läbi diskussioonide, presentatsioonide ning töötubade. Korraldajad rõhutavad ka, et nädal on muu hulgas hea võimalus kohtuda uute inimestega ning nautida Sarajevo linna ajal, mil seal toimub selle regiooni suurim filmifestival.

Lisainfo ja kandideerimistingimused: http://www.s3.mladi.info/


5. Osale Noortevahetusel "Youth for Society" Türgis!

Toimumisaeg: 23.-31. juuli 2011
Toimumiskoht: Bursa, Türgi
Kandideerimise tähtaeg: 25. mai 2011
Osalus: Osalemistasu on €20, selle kõrvale katab korraldaja 100% majutuse, toitlustuse ja materjalide maksumuse ning 70% reisi maksumusest.

Eesti Erinoorsotöö Ühing noOR kutsub osalema "Youth for Society" teemalisel noortevahetusel. Projekti eesmärk on parandada noorte teadvust otsustusprotsessis aktiivse osalemise kohta. Kohalolijad osalevad vestlusringides ning skulptuurikunsti töötubades.

Vahetusel osaleb 25 noort Itaaliast, Eestist, Rumeeniast, Türgist ja Saksamaalt. Kursus toimub inglise keeles, hetkel on veel 5 vaba kohta! Kandideerida võivad kõik vanuses 18-25.

6. Osale noortevahetusel "Roll the Dice" Poolas!

Toimumisaeg: 22.-29. juuni 2011
Toimumiskoht: Wroclav, Poola
Kandideerimise tähtaeg: 20. mai 2011
Osalus: Osalemistasu on €20, selle kõrvale katab korraldaja 100% majutuse, toitlustuse ja materjalide maksumuse ning 70% reisi maksumusest.

Eesti Erinoorsotöö Ühing noOR kutsub osalema noortevahetusel pealkirjaga "Roll the Dice". Projekti eesmärk on ühise grupina saada selgemaks erinevad majanduslikud terminid ja mõisted ning projekti lõpuks välja mõelda laua- (või mõni muu) mäng, mis aitaks Euroopa noortel majandusest lihtsamini ja kiiremini aru saada. Appi on kutsutud ka abilised Wroclavi majandusülikoolist.

Projektis on oodatud osalema noored Poolast, Leedust, Kreekast, Tšehhist ning Eestist. Kursus toimub inglise keeles, hetkel on veel 5 vaba kohta! Kandideerida võivad kõik vanuses 18-25.


7. Osale aktiivse osaluse koolitusel "Active Participation, A Key to Inclusion" Albaanias!

Toimumisaeg: 17.-24. juuni 2011
Toimumiskoht: Vlora, Albaania
Kandideerimise tähtaeg: 10. mai 2011
Osalus: Osalemistasu on €20, selle kõrvale katab korraldaja 100% majutuse, toitlustuse ja materjalide maksumuse ning 70% reisi maksumusest.

Eesti Erinoorsotöö Ühing noOR kutsub osalema aktiivse osaluse koolitusel "Active Participation, A Key to Inclusion", mis on suunatud noorsootöötajate koolitamisse tegelemaks noortega, kes kipuvad ühiskonna suurest ringist välja jääma. Eesmärk on tutvustada noorteühenduste rolli selliste noorte ühiskonda tagasi toomises aktiivse osaluse läbi.

Kursusele oodatakse 24 noort Kosovost, Albaaniast, Serbiast, Makedooniast, Hispaaniast, Bulgaariast, Eestist, Hollandist, Itaalist, Poolast ja Türgist. Kursus toimub inglise keeles, hetkel on veel 2 vaba kohta. Kandideerijad peavad olema vähemalt 18-aastased.



8. Euroopa Vabatahtliku Teenistuse pakkumine Kreekas

Toimumisaeg: 6. jaanuar 2012 - 6. august 2012 (8 kuud) või 1. september 2012 - 30. juuni 2013 (10 kuud) 
Toimumiskoht: Ateena, Kreeka
Kandideerimise tähtaeg: 10. mai 2011
Osalus: Korraldav organisatsioon pakub kohapeal majutust, Kreeka keele tunde, tasku- ja toiduraha ning kohalikku transporti.

EVT pakub vabatahtliku kohta Kreeka Teraapilise Ratsutamise Seltsis (TRAG).

Kandideerija peaks olema eelnevalt seotud vabatahtliku tööga, omama kogemusi puuete või ratsutamisteraapiaga. Kandideerija ei tohiks karta loomi ning tal ei tohiks olla allergiat loomade, tolmu või õietolmu vastu.



9. Osale rahvusvahelisel restaureerimise suvekursusel keskkooli õpilastele

Toimumisaeg: 15.-26. august 2011
Toimumiskoht: Norra
Kandideerimise tähtaeg: 12. mai 2011
Osalus: Korraldajad katavad toitlustuse, majutuse ja kohaliku transpordi kulud, majutus toimub peredes. Osalejad peavad katma rahvusvahelise transpordi kulud.


15 - 26 augustil 2011 toimub Norras Røros’e linnas VI rahvusvaheline restaureerimise suvekursus keskkooli õpilastele. Seda korraldavad UNESCO Norra Rahvuslik Komisjon koostöös Norra Røros’e keskkooliga. Røros’e linn (kaevanduslinn ja selle ümbruskond) on üks seitsmest Norra maailmapärandi nimistus olevast kohast. 
Kursuse raames õpitakse praktilist restaureerimist, õpitakse tundma maailmapärandi nimistus olevat Røros’t ja UNESCO tööd maailmapärandi valdkonnas.  Kursusel osalevad 25 õpilast erinevatest riikidest, ülejäänud õpilased on Norrast. 
Kandideerima oodatakse 16 – 18 aastaseid õpilasi, kes on huvitatud kultuuri- ja loodusvarade säilitamisest ning räägivad hästi inglise keelt. 
Korraldajad katavad toitlustuse, majutuse ja kohaliku transpordi kulud, majutus toimub peredes. Osalejad peavad katma rahvusvahelise transpordi kulud. 
Kandideerimise tähtaeg on 12. mai 2011. Täidetud taotlusvorm tuleb saata UNESCO Eesti Rahvuslikule Komisjonile aadressil: unesco@unesco.ee. Saabunud taotluste seast valib UNESCO Eesti Rahvuslik Komisjon välja 2 ning edastab 15. maiks UNESCO Norra Rahvuslikule Komisjonile.

Info: unesco@unesco.ee, tel: 6441431


10. Osale rahvusvahelisel noortevahetusel ‘Let’s Rebuild Europe’ Türgis!

Toimumisaeg: 20.-27. mai 2011
Toimumiskoht: Mugla, Türgi
Kandideerimistähtaeg: esimesel võimalusel
Osalus: Välja valitud ostavad esialgu ise välja lennupiletid projekti toimumispaika ja tagasi. Projekti jooksul või pärast ülekandega saad sellest tagasi 70%. Seega tuleb kogu rahvusvahelisest transpordist lõppkokkuvõttes tasuda vaid 30%! Lisaks tuleb maksta osalustasu 128,00 eur, mis sisaldab igakülgset, jooksvat ning professionaalset ettevalmistust enne välismaale sõitu (sh kultuuriline ettevalmistus), tervise/meditsiinikindlustust ning lõppanalüüsi. Kohapealne majutus, toitlustus (kolm korda päevas) ja programmilised tegevused on juba hinna sees.

20.-27. mail 2011 toimub Muglas, Türgis rahvusvaheline noortevahetus ‘Let’s Rebuild Europe’. Projekti üldeesmärgiks on Euroopa teadlikkuse tõstmine. Kogu laagri jooksul kasutatakse mitteformaalseid õppemeetodeid rahvusvahelises seltskonnas. Toimuvad presentatsioonid, töötoad, vahvad mängud nii sees kui väljas, osalevate maade kultuuriõhtud ning luuakse nende maade ajalugu ning kultuuri tutvustavaid mudelid. Eestist osalevad projektis koos grupijuhiga 5 noort vanuses 18-25 a. Kokku osaleb noortevahetuses 32 osalejat 6 erinevast riigist – lisaks Eestile ka Itaaliast, Kreekast, Rumeeniast, Leedust ja loomulikult ka Türgist.

Osalemiseks saada oma kontaktidega (sh telefon, elukoht, eelnev rahvusvaheline kogemus) inglisekeelne motivatsioonikiri esimesel võimalusel aadressile kandideerin@continuousaction.ee Kirja pealkirjaks pane kindlasti projekti nimi.

Täiendav info kandideerin@continuousaction.ee või +372 52 917 17
Continuous Action – maailm on täis võimalusi!  www.continuousaction.ee

11.  Istuta puu uuskasutusteemalises noortelaagris Portugalis!

Toimumisaeg: 21.-29. mai 2011
Toimumiskoht: Santa Maria Feira’s, Porto lähedal Portugalis
Kandideerimistähtaeg: esimesel võimalusel
Osalus: Välja valitud ostavad esialgu ise välja lennupiletid projekti toimumispaika ja tagasi. Projekti jooksul või pärast ülekandega saad sellest tagasi 70%. Seega tuleb kogu rahvusvahelisest transpordist lõppkokkuvõttes tasuda vaid 30%! Lisaks tuleb maksta osalustasu 128,00 eur, mis sisaldab igakülgset, jooksvat ning professionaalset ettevalmistust enne välismaale sõitu (sh kultuuriline ettevalmistus), tervise/meditsiinikindlustust ning lõppanalüüsi. Kohapealne majutus, toitlustus (kolm korda päevas) ja programmilised tegevused on juba hinna sees.

21.-29. mail 2011 toimub Santa Maria Feira’s, Porto lähedal Portugalis rahvusvaheline noortevahetus ‘Recycle for You, Recycle for All’. Projekti peateemaks on uuskasutus, säästmaks meid ümbritsevat keskkonda. Väga rahvusvahelises seltskonnas õpitakse tundma osalevate maade kultuure. Toimuvad presentatsioonid, õppevisiidid (paberimuuseum, pudelikorkide uuskasutuskeskus; kohalik kogukond, sh ökoloogiatuur), töötoad (esemete taaskasutus, paberi tegemine), vahvad mängud, osalevate maade kultuuriõhtud. Istutatakse ka puid! Kokku saavad koos grupijuhiga projektis osaleda 5 noort Eestist (vanuses 18-25 a.). Rahvusvahelises noortelaagris osalevad lisaks eestlastele ka noored Itaaliast, Ungarist, Belgiast, Bulgaariast, Soomest ja muidugi Portugalist.

Osalemiseks saada oma kontaktidega (sh telefon, elukoht, eelnev rahvusvaheline kogemus) inglisekeelne motivatsioonikiri esimesel võimalusel aadressile kandideerin@continuousaction.ee Kirja pealkirjaks pane kindlasti projekti nimi.

Täiendav info kandideerin@continuousaction.ee või +372 52 917 17
Continuous Action – maailm on täis võimalusi!  www.continuousaction.ee 

12. Osale partnerlusseminaril noorte töötuse ja ettevõtlikkuse teemadel

Toimumisaeg: 13.-18. mai 2011
Toimumiskoht: Mus, Türgi
Kandideerimistähtaeg: esimesel võimalusel
Osalus: Välja valitud ostavad esialgu ise välja lennupiletid projekti toimumispaika ja tagasi. Projekti jooksul või pärast ülekandega saad sellest tagasi 70%. Seega tuleb kogu rahvusvahelisest transpordist lõppkokkuvõttes tasuda vaid 30%! Lisaks tuleb maksta osalustasu 128,00 eur, mis sisaldab igakülgset, jooksvat ning professionaalset ettevalmistust enne välismaale sõitu (sh kultuuriline ettevalmistus), tervise/meditsiinikindlustust ning lõppanalüüsi. Kohapealne majutus, toitlustus (kolm korda päevas) ja programmilised tegevused on juba hinna sees.

13.-18. mail 2011 toimub Mus’is, Türgis rahvusvaheline kontaktseminar ‘Entrepreneurship and Youth Employment’, mille üldeesmärk on pöörata tähelepanu noorte tööhõivele ja töötusele kui üha suurenevale probleemile. Kogu seminari jooksul kasutatakse mitteformaalseid õppemeetodeid rahvusvahelises seltskonnas. Toimuvad diskussioonid, grupitööd, eksperimentaalõpe, töötoad ning kogemuste vahetus. Kokku saavad projektis osaleda maksimaalselt 3 osalejat Eestist (vanusepiir määramata). Osaleja peab olema kas mõne noorteühingu või mittetulundusühingu liige; omama kokkupuudet töös noortega ning olema mõne noorteprojekti organiseerimiskogemusega, postitiivse ellusuhtumisega ning ideedega tulevikuprojektideks.

Osalemiseks saada oma kontaktidega (sh telefon, elukoht, eelnev rahvusvaheline kogemus) inglisekeelne motivatsioonikiri esimesel võimalusel aadressile kandideerin@continuousaction.ee Kirja pealkirjaks pane kindlasti projekti nimi.

Täiendav info kandideerin@continuousaction.ee või +372 52 917 17
Continuous Action – maailm on täis võimalusi!  www.continuousaction.ee

13. 45 inimest 15-st riigist kohtuvad koolitusel Põhja-Iirimaal

Toimumisaeg: 16.-23. mai 2011
Toimumiskoht: Põhja-Iirimaa
Kandideerimistähtaeg: esimesel võimalusel
Osalus: Välja valitud ostavad esialgu ise välja lennupiletid projekti toimumispaika ja tagasi. Projekti jooksul või pärast ülekandega saad sellest tagasi 70%. Seega tuleb kogu rahvusvahelisest transpordist lõppkokkuvõttes tasuda vaid 30%! Lisaks tuleb maksta osalustasu 128,00 eur, mis sisaldab igakülgset, jooksvat ning professionaalset ettevalmistust enne välismaale sõitu (sh kultuuriline ettevalmistus), tervise/meditsiinikindlustust ning lõppanalüüsi. Kohapealne majutus, toitlustus (kolm korda päevas) ja programmilised tegevused on juba hinna sees.

16.-23. mail 2011 toimub Derry-Londonderry piirkonnas Põhja-Iirimaal rahvusvaheline koolitus ‘YouthFest’, mis kaasab noortega tegelevaid isikuid kokku 15 riigist! Toimuvad diskussioonid, grupitööd, töötoad, rahvuskultuuriõhtu ning jagatakse kogemusi. 21. mail toimub õpitu esitlemine ning praktiseerimine ka kohalike noortega. Kokku osalevad 6-päevasel koolitusel 3 inimest Eestist (vanusepiir määramata). Osaleja peaks olema kokku puutunud noortetööga ning omama soovituslikult kogemust ühes valdkonnas järgmistest: muusika ja tants, draama ja teater, sport ja välitegevused, mängimine ning kunst.

Osalemiseks saada oma kontaktidega (sh telefon, elukoht, eelnev rahvusvaheline kogemus) inglisekeelne motivatsioonikiri esimesel võimalusel aadressile kandideerin@continuousaction.ee Kirja pealkirjaks pane kindlasti projekti nimi.

Täiendav info kandideerin@continuousaction.ee või +372 52 917 17
Continuous Action – maailm on täis võimalusi!  www.continuousaction.ee



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar