teisipäev, 10. mai 2011

Filmitalgud "Filminäitleja koolitus"

Filmitalgute järgmine filminäitleja-koolitus toimub Võrus

15. mail 10-18 toimub Võru Noortekesuses (Liiva 21) Filmitalgute filminäitleja-koolitus.

Filminäitleja-koolitus – mis see täpsemalt on?
Filminäitleja-koolituse raames tehakse selgeks selle ala põhitõed (kõne, hoiak, stseeniks ettevalmistumine jne). Põhitõdedega tutvumiseks viiakse koolituspäeval läbi vastavasisulisi harjutusi, valmistutakse üheskoos ja kohapeal, eelnevat ettevalmistust koolitusel osalejatelt ei oodata. Filmitalgute raames toimuvaid filminäitleja-koolitusi hakkab erinevates maakondades läbi viima professionaalne näitleja. Koolituste läbiviijad varieeruvad maakonniti, kuid koolituse sisu jääb samaks. Koolitus hõlmab eelkõige näitlejateooriat ja -praktikat, samas teatud määral ka režiitööd.

Osalema on oodatud kõik huvilised east sõltumata. Osalejatel tasub olla aktiivne, kuna juba koolituste ajal toimub Filmitalgute filmi rollidesse osaliste otsimine (lantimine). Filminäitleja–koolitustele on oodatud eelkõige Filmitalgutel valmivas filmis kaasa mängida soovivad inimesed. Samuti on neil eelis filmis esinevatele rollidele kandideerimisel koolitusest mitteosavõtnute ees. Kandideerima on oodatud ka muust rahvusest kodanikud, kes valdavad eesti keelt igapäevasel suhtlustasandil. Kõik koolitusel osalejad saavad soovi korral vastavasisulise tunnistuse.

Koolitust viib Võrus läbi näitleja Piret Simson.

Eelnev registreerimine (nimi, vanus, sugu, eelnevad näitlemise kogemused, kui on) hiljemalt 13. maiks mailile: vorumaa@filmitalgud.ee.

Lisainfo: Erle Pärgmäe, tel: 7823003

Kõik soovijad on samuti oodatud osalema Filmitalgute muudel aktiviteetidel: dekoratsioonide ehitamisel juunis-juulis ja võttemeeskonnas ning abilisena võttepäevadel augustis.

Pressifotod: ftp://presskit.filmitalgud.ee:Pre22kit@filmitalgud.ee/Pressifotod

TAUSTINFO:
Valmistumaks väärikalt Eesti filmi 100. juubeliaastaks, toimuvad Kinobussi eestvedamisel ja Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi raames 2011. aasta jooksul üleriigilised filmitalgud. Kinokunsti ning osaluskultuuri kokkupuutepunkte kompava eksperimendi eesmärgiks on panna eestimaalased ühiselt filmi tegema.
http://filmitalgud.ee/koolitused

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar