reede, 7. detsember 2012

OSALE VÄLISÜRITUSEL!

1. Noortevahetuste kvaliteedi koolitus ATOQ!

Toimumiskoht: Taani
Toimumisaeg: 19.02.2013 - 24.02.2013
Kandideerimistähtaeg: 4. detsember 2012
Osalus: 51 EUR, mis tuleb tasuda SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroole juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse, majutuse ja koolitusega kaasnevad kulud katavad programmi Euroopa Noored Taani ja Suurbritannia agentuurid. Rahvusvahelised reisi- ja kindlustuskulud kannab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.
 
Spetsiaalselt just noortevahetuse tegija vajadustest lähtuvalt on välja töötatud noortevahetuse kvaliteedi tõstmisele suunatud rahvusvaheline koolitus ATOQ (i.k. advanced training on quality). Järjekordne ATOQ toimub 19.-24.veebruaril 2013 Taanis ning selle käigus vaadatakse üheskoos tagasi oma kogemustele, keskendutakse väärtuslikele aspektidele ja sellele, kuidas edaspidi veelgi kvaliteetsemaid noortevahetusi korraldada.
ATOQ eesmärgiks on toetada kogemustega noorsootöötajaid, et tulevased programmi Euroopa Noored raames toimuvad noortevahetused oleksid kvaliteetsemad.



2. "Get Involved!" demokraatiaprojektide koolitus Rumeenias

Toimumiskoht: Rumeenia
Toimumisaeg: 15.01.2013 - 20.01.2013
Kandideerimistähtaeg: 5. detsember 2012
Osalus: 51 EUR, mis tuleb tasuda SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroole juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse, majutuse ja koolitusega kaasnevad kulud katab programmi Euroopa Noored Rumeenia agentuur. Rahvusvahelised reisikulud kannab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo. 
 
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo kutsub kandideerima noorte osaluse ja demokraatiaprojektide (Euroopa Noored alaprogramm 1.3) rahvusvahelisele koolitusele „Get Involved", mis toimub 15.-20. jaanuaril 2013 Rumeenias.
Kes on mõelnud, et mõningad asjad vajavad hädasti muutmist, kuid ei tea, kust täpselt alustada ja kuidas oma sõna maksma panna, siis nüüd on võimalus käised üles käärida ja härjal sarvist.



3. Esinemis- ja veenmisoskus Rumeeniast

Toimumiskoht: Rumeenia
Toimumisaeg: 01.01.2013 - 28.02.2013
Kandideerimistähtaeg: 9.detsember 2012
Osalus: 85 EUR, mis tuleb tasuda MTÜ AIESEC Eestile juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse ja majutuse katab AIESECi esindus Rumeenias.

Projekt on osa mitmeaastastest programmist Rumeenias, mis parandab kohalikku haridussüsteemi.
Vabatahtlik osaleb 5-päevasel professionaalsel koolitusel, mis annab ülevaate Rumeenia haridusüsteemist, kultuurist ning seal omandad nii 10-liikmelistes gruppides koolitus –
ja esinemisoskusi, mida on tarvis hiljem koostöös gümnasistidega.
Peamiseks ülesandeks on läbi viia koolitusprogramm keskkooliõpilastele koos ühe või mitme kaaskoolitajaga, kes pärit väljaspoolt Rumeeniat.



4. Tutvusta oma kodukultuuri Tšehhis ning koge rahvusvahelises meeskonna erinevaid kultuure

Toimumiskoht: Tšehhi
Toimumisaeg: 01.01.2013 - 28.02.2013
Kandideerimistähtaeg: 9.detsember 2012
Osalus: 85 EUR, mis tuleb tasuda MTÜ AIESEC Eestile juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse ja majutuse katab AIESECi esindus Tšehhis.

Osalus 8-liikmelises rahvusvahelises meeskonnas, mille eesmärk on suurendada kultuurset teadlikkust valitud algkoolides ja gümnaasiumites.
Iga meeskonnaliige valmistab ette tutvustuse oma kodumaa kohta, puudutades järgmisi teemasid: kultuur, sotsiaalne reaalsus, poliitiline ja majanduslik olukord. Seejuures õpib vabatahtlik tundma Tšehhi kultuuri, võrdlemaks oma kodumaad Tšehhiga.
Programm koosneb näiteks presentatsioonidest, diskussioonidest, küsimustikest või muudest interaktiivsetest tegevustest.



5. Jaga oma lugu ja toeta Ukraina noori nende enda tee leidmisel elus

Toimumiskoht: Ukraina
Toimumisaeg: 01.01.2013 - 28.02.2013
Kandideerimistähtaeg: 9.detsember 2012
Osalus: 85 EUR, mis tuleb tasuda MTÜ AIESEC Eestile juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse 2 korda päevas ja majutusega Ukraina AIESEC. Rahvusvahelisi reisikulusi toetab Ukraina AIESEC 20 euroga. 

Projekti eesmärgiks on aidata keskkoolinoortel mõista, mida nad tulevikus teha tahavad.
Vabatahtlik valmistab ette programmi õpilastele, mis aitab neil leida oma tugevused, nõrkused, väärtused ja eesmärgid. Siinkohal on vabatahtlikul võimalus realiseerida
enda ideid ning oma nägemust. Programm koosneb näiteks presentatsioonidest, diskussioonidest, küsimustikest või muudest interaktiivsetest tegevustest.
Programmi loomisel on vabatahtlikule antud palju loomevabadust – oluline on saavutada projekti eesmärk.