neljapäev, 23. veebruar 2012

Vastlapäev noorteklubis

21. veebruaril toimus Antsla noorteklubis järjekordne vastlapäeva tähistamine - küpsetati vastlakukleid. Valmis taignast sai ise valmistada pallikesed, mille vahele pärast küpsemist tehti magus vahukoor. Suu sai magusaks iga noorteklubi külastav noor. Rohkem pilte vaata siit: https://picasaweb.google.com/100087953520903739114/Vastlapaev2012

esmaspäev, 20. veebruar 2012

OSALE VÄLISÜRITUSTEL!

1. Noortevahetuste kvaliteedikoolitus „ATOQ“

Toimumiskoht: Leedu
Toimumisaeg: 24.04.2012 - 29.04.2012
Kandideerimistähtaeg: 2. märts 2012
Osalus: 32 EUR, mis tuleb tasuda SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroole juhul, kui osutute valituks.

ATOQ koolitus toetab kogemustega noorsootöötajaid, et tulevased programmi Euroopa Noored raames toimuvad noortevahetused oleksid kvaliteetsemad.



2. Partnerlusseminar “European Rural Youth - Make New Contacts!”

Toimumiskoht: Soome
Toimumisaeg: 10.04.2012 - 15.04.2012
Kandideerimistähtaeg: 7. märts 2012
Osalus: 32 EUR, mis tuleb tasuda SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroole juhul, kui osutute valituks.

Seminar toob kokku erinevate riikide maapiirkondade noortega töötavad inimesed, et soodustada nende omavahelist koostööd ning toetada ühisprojektide elluviimist. 



3. Ettevõtlikkuse teemaline seminar - „Get Inspired!“

Toimumiskoht: Poola
Toimumisaeg: 19.04.2012 - 24.04.2012
Kandideerimistähtaeg: 25. veebruar 2012
Osalus: 51 EUR, mis tuleb tasuda SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroole juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse, majutuse ja seminariga kaasnevad kulud katab programmi Euroopa Noored Poola agentuur. Rahvusvahelised reisi- ja kindlustuskulud kannab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.

Seminari eesmärgiks on õhutada, toetada ja tugevdada rahvusvahelist ning valdkondadevahelist koostööd noorte ettevõtlikkuse arendamise eesmärgil.



4. Partnerlusseminar „Let’s cooperate in EuroMed“

Toimumiskoht: Läti
Toimumisaeg: 02.04.2012 - 07.04.2012
Kandideerimistähtaeg: 26. veebruar 2012
Osalus: 32 EUR, mis tuleb tasuda SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroole juhul, kui osutute valituks. Toitlustuse, majutuse ja seminariga kaasnevad kulud katab programmi Euroopa Noored Läti agentuur. Rahvusvahelised reisi- ja kindlustuskulud kannab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.

Partnerlusseminari eesmärgiks on toetada jätkusuutlikku koostööd EL-i ja Vahemerepiirkonna riikides asuvate organisatsioonide vahel ning luua neile soodne õhkkond uute EuroMed projektide väljatöötamiseks nii programmi Euroopa Noored kui ka "Euromed Youth IV"raames.



esmaspäev, 13. veebruar 2012

Sõbrapäev noortega

Reedel, 10. veebruaril kogunesid noored Antsla Kultuuri- ja Spordikeskusesse tähistamaks sõbrapäeva koos Antsla, Lasva, Rõuge, Võru ja Vana-Antsla noortega. Noori oli kogunenud umbes 100 ringis. Et kõik omavahel tuttavaks saaksid, tehti tutvumismänge, mille läbiviiateks oli Annely Veidik, Janika Tõntsel ja Kertu Reva. Kui kõik olid sõbrunenud, jagati noored võistkondadesse ning viidi läbi põnevaid võistlusi, milles võitjaks oli alati sõprus. Igal noorteklubil oli ette valmistatud mäng, mille nad viisid läbi tervele sõbrapäeva
seltskonnale, nii sai võisteldud lusikaga õhupalli teatejooksus, saalihoki slaalomis, tennisepallide müsti viskamises, viktoriinis jne. Kõigil oli väga lõbus ja noored olid väga aktiivsed. Kui mängud mängitud, sai töötubades meisterdada nõelviltimistehnikas südamekujulisi rinnamärke, teha sõbrapäeva kaarte ja värvilisi sõbrapaelu, mida juhendasid Elin Kroon, Kertu Reva ja Kaili Kalle. Samal ajal, kui töötoad olid avatud, sai juba jalga keerutada diskorütmis tantsides. Diskoriteks olid Valga DJ Schooli noored ja Antsla KSK diskoriteringi noored: Ville Särg ja Ingmar Rajamäe, Tarvo Treumuthi juhendamisel. Et kõik noored suu magusaks saaks, oli kohvik Kindel Koht kinkinud noortele maitsvaid kringleid. Disko vahepeal tänas Antsla Noorteklubi oma sõpru, kes aitasid kaasa ürituse läbiviimisel ning kutsutud noorteklubisid, kinkides neile lauamängud. Tänukirjad anti üle töötubade juhendajatele, diskoritele, mängude läbiviijatele, valgustuse ja turvamise eest hoolitsenud Janar Kannimäele ning esinejatele. Kui kringel söödud ja tänukirjad jagatud, astus esmakordselt lavale meie Antsla noortebänd SöBeRiD, mille liikmeteks on Marek Pant, Siim Naaber, Maria Hommik, Annika Pant, Elis Kannimäe, Elle Koemets ja Mari Vijard. Bänd tähistas oma etteastega väikest juubelit, nimelt oli see nende kümnes kord koos mängida ja esitatud neli lugu võeti publiku poolt hästi vastu. Peale ansambli esinemist jätkus pidu diskoga.
Täname veelkord kõiki ürituse läbiviijaid ja osalejaid ning loodame, et ka järgmisel aastal kogunevad taas Võrumaa noored Antslasse ühisele sõbrapäevale. Soovime kõigile Head Sõbrapäeva!

Janika Tõntsel
Kertu Reva
Foto: Anna-Liisa Soe

kolmapäev, 1. veebruar 2012

DJ ÕPITOAD JA SUVELAAGER

Sotsiaalse ettevõtluse avaseminar "Kas sina võiksid olla sotsiaalne ettevõtja?"

Avaseminar on suunatud noortele, kellel on huvi ühiskonnas toimuva vastu ning soov rakendada selle muutmiseks oma ideid ja teadmisi. Seminaril osalejad saavad ülevaate sotsiaalsest ettevõtlusest ning seosest igaühe huvivaldkonnaga. Koos arutatakse ning analüüsitakse aktuaalseid ühiskondlikke probleeme ning leitakse võimalikke äriideid.
Lisainfot siit

Ajujahi II kandideerimisvoor!

Eesti suurimal ettevõtluskonkursil Ajujaht avatakse veebruari alguses teine kandideerimisvoor, et 95 000-eurosele auhinnafondile saaksid kandideerida ka need ettevõtjad, kellel on ärimudel juba läbi mõeldud ja teostamiseks valmis. Küpseid ideid võetakse vastu 1. – 13. veebruarini.
Loe lisaks siit