teisipäev, 31. jaanuar 2012

Rattaga Euroopasse

Edastan infot:
Mina olen Rahel Tammiste, Võrumaalt, Meremäe vallast. Õpin Vastseliina vallas Vastseliina Gümnaasiumis 10. Klassis. Olen Meremäe Noortekeskuse liige.
Teile kirjutan, et tutvustada oma projekti, paluda teie poolset tagasisidet, arvamust, ja soovin teada, kas teie noortekeskusest/klubist on ka huvilisi ühinema meiega.
Mul on huvi jalgratta sõidu vastu. Osalen Eesti Energia ettevõtlusprogrammis Entrum, mis on mõeldud ettevõtlikele ja aktiivsetele gümnaasiumi lastele. Seal lõid õpilased 4-6 liikmelised grupid ja tegelevad nüüd oma projektiga. Mina teen projekti nimega  „Rattaga Euroopasse!” koos veel kolme gümnaasiumi õpilasega, kes on pärit Jõgevamaalt. Meie projektil on kindlasti tulevikku, sest Entrum andis meile professionaalsed juhendajad, kes aitavad meid projekti arendamisel. Pealegi  oleme me jõudnud ise teha palju. Meil on olemas vabatahtlikud teejuhid ja vastutajad, kel olemas kas vastavad load. Esimese reisi marsruut on välja mõeldud.
Uurime jalgrattalaenutus võimalusi, et võimalikult palju huvilisi saaks ühineda.
Teistest taolistest klubidest, korraldajatest erineme me seetõttu, et me ei otsi ainult edasijõudnuid sportlasi. Me kutsume kõiki noori.
Idee on sportlik hobi jalgrattaga reisimine. Mõtleme keskkonna peale.  Ka uurime loodust . Jalgratastel sõites on kindlasti rohkem võimalusi  avastada loodust, kui autot või lennukit kasutades.
Entrum andis meile tähtaja (31. Märts), mis ajaks peab meil olema tehtud esimene reis. Seoses ettearvamatu märtsikuu ilmaga pidime leidma jalgrattamatkale alternatiivi. Esimeseks reisiks saab paadimatk Jõgevamaal Pedja jõel. See plaanitakse teha kahe päevane.  Öösel ollakse telkides, mida laenutab meile Kaitseliit. Samuti saame muud varustust. Arvame, et kuupäevadeks sobiksid 17. ja 18. märts.
Esimesed rattareisid toimuvad Mandri-Eestil. Kui on olemas juba kogemus, siis rändame välismaale. Lõuna poole Euroopasse minemiseks kasutame ronge ja sihtriigis jällegi jalgratast.
Facebook’ist võib leida meie projekti lehekülje: ENTRUM: Rattaga Euroopasse.
Palun võtta ühendust.
 Rahel Tammiste
Eesti Energia toetusel rajatud noortealgatuslik projekt Rattaga Euroopasse!

kolmapäev, 18. jaanuar 2012

Programmi Euroopa Noored taotlustähtaeg 1. veebruaril

Programm Euroopa Noored toetab 13-30-aastaste noorte omaalgatust ja rahvusvahelist koostööd. Programm pakub rahvusvahelisi enesetäiendamisvõimalusi ka noorsootöötajatele. Taotlusi võivad esitada kõik mittetulundusühingud, avalik- õiguslikud asutused, kohalikud omavalitsused ja noortegrupid. Järgmine taotlustähtaeg on 1. veebruaril, taotluse saab esitada uudsel e-vormil.
Lisainfot siit

Koolitus "Seksuaalsus meis ja meie ümber"

Kahepäevase koolituse käigus tegeleme läbi aktiivmeetodite oma seksuaalsusega ning püüame paremini mõista ja toime tulla meid ümbritsevate inimeste seksuaalsusega. Meie tunded, mõtted ja kogemused on aluseks sellele, kuidas me seksuaalteemadesse suhtume ning neid edasi anname. Koolitusel arutame, kuidas saame noori, kellega oma töös kokku puutume, suunata turvalisema seksuaalkäitumise juurde.
Lisainfot siit

ENTK otsib noorteinfo koostööpartnereid

Eesti Noorsootöö Keskus koondab noorteinfo korraldamise ja vahendamisega seotud asutuste  kontakte, eesmärgiga kaardistada noorteinfo valdkonnas tegutsevad asutused, mis võimaldab paremini kavandada asutuste omavahelist koostööd ja infovahetust, määratleda selgemalt noorteinfo arendajad ja infopunktid, luua selgemad koostöösuhted infovaldkonna arendamiseks, noorteinfo liikumise juhtimiseks ja paremaks infoteenuste pakkumiseks noortele.
Loe lisaks siit

Tartumaa noorte nägemus oma karjäärivalikutest

Tartu Kutsehariduskeskus koostöös mittetulundusühinguga Partnership for Active Learning viis 2011. aasta lõpus ellu projekti „Tööle kandideerimine kui takistuste rada? Protsessdraama töötoad Tartumaa gümnaasiumilõpetajatele".
Loe lisaks siit

Eesti Noorteühenduste Liit toetab Eesti Üliõpilaskondade Liidu üleskutset vaadata üle ja teha vajalikke parandusi vastu võetavas kõrgharidusreformis

ENL ootab, et kõrgharidusreformi ellu viimisel arvestatakse ka Eesti noorte reaalset hetkeseisu, mis lisaks õppimisele hõlmab transporti kodulinnast ülikoolilinna, üüri ja kommunaalkulusid ülikooli juures ning muid elamiseks vajalikke väljaminekuid.
Loe lisaks siit

Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi OSALUSKOGUDE KOORDINAATORI (Lõuna-Eesti) leidmiseks

ENL täiendab meeskonda kahe tubli töötaja võrra. Kui leiad, et Sinust võiks saada see, kes aitab osaluskogudel Eestis õitseda, siis võta meiega ühendust!
Loe lisaks siit

neljapäev, 12. jaanuar 2012

UWC stipendium noortele

United World College Eesti Ühing on välja kuulutanud stipendiumikonkursi UWC rahvusvahelistesse koolidesse. Konkurss on avatud 10. ja 11. klassi õpilastele ning sel aastal on pakkumisel täisstipendium Itaaliasse ja 90% stipendium Hongkongi. Täpsem info koos konkursitingimustega on lisatud meilile (pdf) ja saadaval aadressil http://www.uwc.ee/www/?page_id=92 . Dokumentide esitamise tähtaeg on 26.veebruar.
Lisainformatsiooni United World Colleges liikumisest saab ühingu kodulehelt www.uwc.ee.

reede, 6. jaanuar 2012

Talvepäevade kokkuvõte

Koolivaheajal oli Antsla noortel võimalus osaleda talvepäevadel. Kuigi oli esimesel päeval väga lumine ja ilus talveilm, nagu lubatud, siis otsustasime ikkagi kelgutamise asemel tubaste tegevustega alustada. Võisteldi Wii turniirina lauatennises, milles oli kõige osavam Herman. Ideekohvikus arutati koos Sõmerpalu valla noorsootöö korraldaja Aige Uljasega suvise noortelaagri ideid ja plaane koos Keity, Mariliisi ja Kadrianniga, kes osalevad noorteprojektis ENTRUM. Õhtul vaadati filme. Teisel päeval alustati hoogsalt võrkpalliga ning peale söögipausi lauatennisega, kus parima tulemuse sai Sten, aga mitte kehvemana ei olnud ka Tambet ja Jürgen. Suur tänu kõigile 23. noorele, kes osalesid talvepäevadel!
https://picasaweb.google.com/100087953520903739114/Talvepaevad2012
Jürgen, Herman ja Sten