neljapäev, 24. november 2011

OSALE VÄLISÜRITUSTEL!

1. Projekt "Global Citizen Educational School!"

Toimumisaeg: 29. jaanuar - 31. märts
Toimumiskoht: Brasiilia
Kandideerimistähtaeg: 9. detsember 2011
Osalus: €85

Projekti eesmärgiks on noorte maailmapildi avardamine ning kohusetundlike kodanike kasvatamine. Vabatahtlikud valmistavad ette töötubasid ja koolitusi teemadel juhtimine ja ühiskonna liikmeks olemine. Tunde saab läbi viia nii inglise kui portugali keeles.


2. Saksamaale tarkvara arendajaks praktikale

Toimumisaeg: Saab minna alates jaanuar 2012, kestab 50 nädalat
Toimumiskoht: Saksamaa
Kandideerimisaeg: 9. detsember
Osalus: 200€, kohapeal maksab ettevõte palka 940$ kuus

Praktikant tegeleb tarkvara arendamisega. Meeskonnaga koos arendatakse kasutajaliideseid ettevõtte tootearenduse toetamiseks. Oodatakse uusi ideid, loovate turundusstrateegiate planeerimist, turundusosakonna töö aktiviseerimist ning parandada ingluskeelse turunduse kvaliteeti. Praktika toimub Euroopa kiireima kasvuga telemaatika teenusapakkuja juures.


Konverents "Noored – Vabatahtliku tegevuse tulevik?“

Toimumiskoht: Tallink SPA & Conference Hotel
Toimumisaeg: 13.12.2011 - 14.12.2011

Tallinnas toimub 13.-14 detsember 2011 algusega kell 10.00 projekti "Homne vabatahtlik" lõppkonverents "Noored – Vabatahtliku tegevuse tulevik?“.

Konverentsist on oodatud osa võtma need, kes on huvitatud vabatahtlikkuse teemast ja noorte osalusest ühiskonnas, et arutleda vabatahtliku tegevuse tuleviku üle ja välja töötada noorte vabatahtlikku tegevusse kaasamise strateegia. Konverentsi eeltööna on toimunud noortekonverents „Vabatahtlik töö – kellele ja milleks?“ ja ekspertidele suunatud konverents-seminar „Vabatahtlik tegevus eksperdi silma läbi“, kus välja pakutud lahenduste põhjal on koostatud alusdokument rakendusliku tegevuskava väljatöötamiseks.
Täpsem ajakava avaldatakse veebilehel http://vabatahtlik2011.sscw.ee.

Osalemiseks esita enda nimi, olemasolul organisatsioon, e-mail ja telefon e-maili teel vabatahtlik2011@sscw.ee või registreeri ennast ametlikul veebilehel http://vabatahtlik2011.sscw.ee/index.php?id=10754
Registreerimine on avatud kuni 09.12. Osalejatele on kaetud toitlustamine. Väljaspool Tallinna tulijatele kaetakse majutus.
Lisainfo: Tel: 55602993, 53417810
Konverentsiseeriat toetab Euroopa Komisjon ja konverentsiseeria toimub projekti "Homne Vabatahtlik - Volunteer for Tomorrow" raames, mida korraldavad Sillamäe Lastekaitse Ühing, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Vaivara Vallavalitsus ja MTÜ Peace Child Eesti.

Projektikoolitus noortele "Ideest esimeste tegudeni"

Erinevatel hinnangutel elab praegu Eestis rohkem kui 100 000 inimest,kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega, neist ligi 20 000 on lapsed. Üheksa Eesti Toidupanka annavad nädalas umbes 1000 vaesele perele tasuta toidupakke. Kõik selle tubli töö saame ainult teha seetõttu, et head inimesed ja head firmad annavad meile toitu ja igal nädalal umbes 100 vabatahtlikku aitavad koguda, kontrollida, pakkida ja laiali vedada neid pakke.
Praegu enne Jõule tahavad Eesti Toidupangad teha 1000 jõulukorvi kõige vaesematele peredele. Selle jaoks vajame me toitu ning selleks me korraldame 19. Ja 20.novembril toidukogumiskampaaniad Prisma peremarketites Tallinnas, Tartus ning Narvas. Poekülastajad saavad toitu annetada mõlemal päeval ajavahemikus 12.00–18.00. Kõikides kauplustes on väljas Toidupanga kaubakärud, kuhu annetatud toiduained kogutakse. Vabatahtlikud abilised ja vahetusvanemad jagavad infot ning aitavad toidu kokku koguda.Heategevuskampaania lõppedes toimetab Toidupank kõik kogutud toiduained edasi just neile peredele, kes seda abi kõige rohkem vajavad. Toidukogumine toimub järgmistes Prisma kauplustes:Kristiine Prisma, Sikupilli Prisma, Mustamäe Prisma, Lasnamäe Prisma, Rocca al Mare Prisma, Tartu Prisma ja Narva Prisma.     
10.-11. ja 17.-18. detsembril korraldame ka toidukogumiskampaania Rimi hyper- ja supermarketides.
Kas teie sooviksite ka osaleda jõulueelses heategevuses ja aidata meid 3 tundi vabatahtlikuna toidu kogumisel, et saaksime teha jõulukorvid vaestele peredele?
Võibolla te leiate 8 – 10 kolleegi või sõpra oma firmas või MTÜ-s kellest moodustada meeskond. Iga meeskond töötab 3 tundi jagades infolehti ja kogudes toitu.
Vabatahtlikud saavad ennast registreerida www.toidupank.ee
Kõik Eesti inimesed on oodatud toidukogumise päevadel osalema – seda saab teha nii toitu annetades kui ka ise vabatahtlikuna osaledes. Igaühe panus on oluline!

Koolitus "Noorsootöötaja roll laste ja noorte tõrjutuse ennetamisel"

Toimumiskoht: Põltsamaa Noorte-ja Elukestva õppe keskuse ruumides
Toimumisaeg: 14.12.2011 - 15.12.2011

Koolitusel arutleme selle üle, milline on noorsootöö ja noorsootöötaja roll laste ja noorte tõrjutuse ennetamisel. Avastame uusi võimalusi noorte tõrjutuse leevendamiseks ning tõrjutuse probleemidega tegelemiseks. Saame aimu tegevustest, mida teevad teised noortega tegelevad inimesed ning arutame üheskoos, kuidas vähendada noorte tõrjutust.

Koolitusel otsitakse vastuseid järgmistele küsimustele: 
·         Mis on noorte (sotsiaalne) tõrjutus ja milles see väljendub?
·         Miks on tegemist aktuaalse teemaga noorsootöö kontekstis?
·         Kuidas saab noorsootöötaja läbi noorsootöö aidata kaasa tõrjutuse ennetamisele?

Koolitus toob kokku erinevate arvamustega noorsootöötajad (grupi suurus kokku 25 inimest), et ühiselt arutleda kuidas vähendada üldiselt sotsiaalset tõrjutust ja ühiskonna kihistumist väärtustades ja tegeledes individuaalselt noorega.

Koolituse programm pakub noorsootöötajatele teadmisi/oskusi suhtlemaks tõrjutud noortega – kuidas noort aidata ja kuidas suurendada noorte kaasatust?

  Kui soovid õppida läbi kogemise ja arutelu, oma tööd noorte tõrjutuse vähendamise suunal efektiivsemaks muuta, oled väga oodatud osalema! 
Lisainfo ja kuidas osaleda?
Põhjalikum lisainfo koolituse ja koolitajate kohta on leitav SIIN. Koolitusel osalemiseks tuleb täita kandideerimisvorm hiljemalt 30.11.2011SIIN.

Osalejad valitakse täidetud kandideerimisvormide põhjal ning lõplik osalejate nimekiri teatatakse hiljemalt 05.12.2011 e-maili teel. Püüame kokku panna mitmekülgse grupi, kellel on huvitav ühiselt õppida ja eelistame osalejaid, kes on 100% ajast kohal.

Olete oodatud osalema!
SA ARCHIMEDES EUROOPA NOORED EESTI BÜROO
*Koolitus, toitlustus ja majutus on osalejatele tasuta ja on rahastatud Euroopa Sotsiaalfondi ning Eesti Vabariigi kaasrahastusel elluviidava programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine“ ressurssidest. 
Transpordikulusid ei hüvitata!

TTÜ Project: KICK-OFF 2011 avab maailmakuulsate ettevõtete edu tagamaid

Toimumiskoht: Tallinna Tehnikaülikoolis
Toimumisaeg: 07.12.2011

7. detsembril toimub Tallinna Tehnikaülikoolis projektijuhtimise alane konverents Project: KICK-OFF 2011, mis avab seniste uurimuste kaudu maailmakuulsate ettevõtete edu saladusi
Apple, Google, Facebook, Microsoft, Nokia on maailmatasemel ettevõtted, kelle projektijuhtimist, projektide portfellihaldust ning võimekusi lisaks Eesti tippettevõtetele seni tehtud uurimustööde ning kokkupuudete põhjal konverentsil tutvustatakse.
Oma kogemusi innovatsiooniteemadel on jagama tulnud ka Stanfordi ülikooli professor Keith Devlin.
Project: KICK-OFF 2011 korraldajate sõnul on konverentsi eesmärk tuua silmapaistvate ettevõtete kogemusi ja saavutusi tudengiteni, kuid ka alustavate ettevõtjateni, et Eestis hoogu koguvas ettevõtluses oleks tulevikus loota sama edukaid ning julgeid lahendusi.
Konverentsil toimub lisaks  projektijuhtimise teemaline paneeldiskusioon, kus osalevad Eestis tunnustatud projektide eestvedajad, kes üheskoos püüavad leida vastust küsimusele  „Kas eduka projekti saladus peitub pelgalt edukas projektijuhis“. Paneeli modereerib Kristjan Kolbre, JCI partnerlusdirektor 2011.
Kick-Off 2011 koostööpartneriteks on SA Carpe, JCI Eesti, Saku Õlletehas, Ajakirjade Kirjastus, Santa Maria AS, Ajakiri „Director“,  KH Energia Konsult AS, AS Bambona, Adnet Media OÜ

Täiendav informatsioon ja registreerumine
Facebookis või e-mail: kickoff@ttu.ee

reede, 11. november 2011

Kutse konverentsile "Kogukonna Vedurid"

Võrumaa Partnerluskogu koostöös Põlvamaa ja Valgamaa Partnerluskogudega korraldavad novembris IV konverentsi "Kogukonna Vedurid". Selle aasta teemaks on "Kallid noored maal".
Konverents toimub Kääriku Puhke- ja spordikeskuses 17-18. novembril.
Täpsem info ja registreerumine aadressil info@valgaleader.ee, telefonil 78 68 372
Registreeritud osalejatele on konverents tasuta.
Vaata kutset
Konverentsi päevakava

http://www.voruleader.ee/ 

Elläv Kiräkotus

Novembrikuu kolmandal teisipäeval hakkavad Võru Kultuurimajas Kannel käima ringi elavad raamatud. Ja just sinul, Võrumaa noor on võimalus tulla neid laenutama ning nendega rääkima. Oled oodatud 15. novembril kell 14:00- 18:00, et osaleda Võrumaa noorte karjäärivalikupäeval "Elläv Kiräkotus"
Järjest allapoole kerides saad lugeda täpsemalt, kuidas päev välja näeb, kes ja kuidas seda korraldavad. Sealt leiad ka raamatutena kohale tulevate elukutsete esindajate nimed.

Eelregistreerimine on avatud!
  • Esialgu saad ennast kirja panna ühe elukutse esindaja juurde. Kui huvilisi on vähe, siis esmaspäeval saad teisi elukutseid ka kirja panna. 
  • Eelregistreerimine lõpeb esmaspäeval kell 20.00 
  • Vabade kohtade olemasolul saab registreeruda ka Kandles kohapeal.
  • Registreeruda saad:

Avanes EL maailmahariduse rahastusvoor + koolitus

1. oktoobril avanes Euroopa Komisjoni rahastusvoor maailmahariduslike projektide toetuseks(EuropeAid/131141/C/ACT/Multi). Rahastatakse valitsusväliste organisatsioonide tegevusi, mis suurendavad EL elanike teadlikkust globaalsetest arenguväljakutsetest, suurendavad toetust vaesuse vähendamise tegevustele arengumaades ja suurendavad üleilmset solidaarsust.
Lisainfo siin

Kodanikupäeva esseekonkurss noortele

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ning Haridus- ja Teadusministeerium kuulutasid välja 2011. aasta kodanikupäeva esseekonkursi „Mida tähendab mulle Eesti kodanikuks olemine?“, mille raames oodatakse 7.-12. klasside õpilaste esseesid. 
Lisainfot siit

Koolitus "Rahataotluse koostamise kunst ja tehnikad"

Koolitus sobib Teile, kui olete täiesti algaja, koostanud paar projekti või lihtsalt ei ole oma oskustes 100% kindel. Koolituse käigus keskendume sagedamini esinevatele rahataotluse punktidele s.h. kuidas põhjendada projekti vajalikkust, kuidas sõnastada eesmärke korrektselt, miks on oluline koostada detailset ajakava korrektselt, kuidas hinnata riske ning teha eelarvet. Lisakoolitus 15. detsembril!
Lisainfot siit

Koolitus: Tähtsamad rahastusvõimalused Eestis ja kuidas neid kasutada

Koolituspäeval vaadatakse läbi kõik tähtsamad fondid ja konkursid (üle 40), millest Te võite raha taotleda ning tutvustatakse olulisi nüansse ja kasulikke nippe, mis Teie taotluse läbimineku tõenäosust suurendavad. Koolituse edukal läbimisel on Teile endale sobivatest rahastusvõimalustest ning nende kasutamisest selge pilt.
Lisainfot siit

Koolitus "Huviharidus muutuvas maailmas: kuidas ellu jääda?"

Koolituse eesmärgiks on huviharidustöötaja rolli vaatlemine muutuvas maailmas: kuidas aitab noorsootöö põhimõtetest lähtuv tegevus ellu jääda ja areneda?  
Lisainfot siit

Avalda oma mõtteid Novus Spectrumi esseekonkursil!

Noorte omaalgatuslikul grupil Novus Spectrum: noored ja demokraatia on rõõm välja kuulutada esseekonkurss kõikidele 18 - 26 aastastele kirjutamishuvilistele!
Lisainfot siit

Koolitus "Ettevõtlikkuse temaatika noorsootöös – tabud, võimalused ja väärtused"

Koolituse eesmärgiks on mõelda läbi ja jõuda arusaamisele, millisel moel on võimalik toetada noortes ettevõtlikkust ja kuidas aidata noortel tunda endas ära ettevõtlikkust toetavad oskused ja iseloomuomadused, et haarata kinni erinevatest eneseteostusvõimalustest.
Lisainfot siit

TalveAkadeemia 2012 artiklikonkurssi pikendati!

TalveAkadeemia 2012 artiklikonkursi tähtaega pikendati 14. novembrini. Sellest johtub, et veel on aega haarata pastaka  ja paberi või siis sülearvuti järele ning kirjutada valmis üks lühiartikkel jätkusuutliku arengu teemal.  Säästva arengu ehk jätkusuutliku ühiskonna mõiste kirjeldab arengut, mis rahuldab meie praegused vajadused ning tagab järgnevatele põlvedele samaväärse või parema elukeskkonna ning elukvaliteedi.
Lisainfot siit

Noorte osaluse teemaline koolitus: “Ütle sõna sekka!”

Tutvustame noorte osaluse ideed ning mitmekülgseid võimalusi, aitame koostada häid projektiideid ja räägime programmi Euroopa Noored demokraatiaprojektide ja noorteseminaride võimalustest.
Lisainfot siit

Programm Euroopa Noored infoseminar "Kutsekooli noor programm Euroopa Noored võimalusi kasutama!"

Igal aastal lõpetab kutsehariduses edukalt õpingud rohkem kui 6000 noort, vanuses 26 aastat ja nooremad. Meie soov on jätkuvalt, et aina rohkem kutsekooli noori leiaksid oma tee programm Euroopa Noored võimalusteni, et lisaks koolis õpitule kogeda ka võimalusi, mida pakub rahvusvaheline noorsootöö.
Lisainfot siit

Koolitus "Igal lool on algus"

Kokkusaamise eesmärgiks on leida ühiselt lahendusi, mida noored inimesed enda ja ka ühiskonnas heaks saaksid ära teha. Mõtete ja vastuste leidmiseks kasutame meetodina simulatsioonimängu.
Lisainfot siit

Stardiplats.ee ootab tagasisidet! Pikendatud 14. novembrini!

Küsitlus koosneb kahest osast, esiteks oodatakse teie tagasisidet Stardiplatsis Abimaterjalide all oleva informatsiooni kohta ning teiseks palutakse teil läbi teha mõningad tegevused ning oodatakse tagasisidet kasutatavuse ning edasiarenduse ideede osas. Kõikide vastanute vahel loosib Stardiplats välja frisbeed ja Coca-Cola Plaza kinkekaardid
Lisainfo ja küsimustiku leiad siit

Toeta programmi Euroopa Noored tulevikku!

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega. SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo koos enamiku kolleegidega teistest riikidest usub, et see otsus vähendab noorte võimalusi ja eraldi programmiga jätkamine on noortele oluline.
Loe lisaks ja liitu üleskutsega siin

EÕEL otsib rahvusvaheliste suhete koordinaatorit!

Sulle meeldib suhelda välismaalastega? Sind huvitab Euroopa haridusmaastikul toimuv? Sind köidab teiste riikide kultuur ja õpilasliikumised? Siin on midagi just Sulle!
Loe lisaks siit

Fotojaht 2011 “Tunne Antslat”

Teist aastat toimus taas 30. augustist kuni 20. septembrini Antsla noorteklubi korraldatud fotojaht “Tunne Antslat”, kus tuli etteantud fotode järgi leida üles õige koht ja pildistada seal oma võistkonnakaaslasi pöörastes olukordades.
Osalejaid oli kolm võistkonda:
Sten ja Marek: Sten Põder (20. a), Marek Pant (18. a)
Cupcakes: Mari Vijard (13.a), Anne Kodu (13.a), Keiu Soe (13.a)
Best Friends Forever: Leana Kull (11. a), Kermo Tumanov (8. a)
Esitatud tööd anti hinnata žüriile, kuhu kuulusid: Janek Joab, hobifotograaf, kelle töid saab näha ka Antslas Veski pubis. Tema peamiseks huviks pildistamisel on flora ja fauna. Liivia Rebane, Antsla Gümnaasiumi huvijuht ja kunstiõpetaja ning Antsla Kultuuri- ja Spordikeskuse dekoraator Kaili Kalle, kes samuti tegeleb hobikorras fotograafiaga.
Žürii hinnangu tulemusel osutus parimaks võistkonnaks STEN ja MAREK, kus hinnati head koostööd, huumorit, kompostitsiooni tajuvust, küpsust, kuid miinusena toodi välja pitide kvaliteet - “põlenud taevas”. Piltidest toodi esile:
"Ahvid vilja ootamas"

“Ahvid vilja ootamas”, ainukene võiskond, kes käis selles etteantud kohas pildistamas, meeleolukas; 
"Strongmen vales kohas"

“Stongmen vales kohas”, pildi üldine paigutus hea, olemas kõik vajalik. Tegevus tajutav, pealkiri vaimukas, kompositsioonilt võiks paigutus olla parem, 
"Staadioni hirm paremal"

“Staadioni hirm paremal (tegelikult vasakul) hoidmas kaitseinglit ” - Tore pilt, kuid pisut palju leierdatud teema.

Teise koha vääriliseks hinnati võistkonda CUPCAKES, kelle puhul kiideti fotode kompositsioonilist paigutust, mis kohati küll korduvad, üllatuslikkust, nooruslikkust, aksessuaaride kasutamist. Piltidest toodi esile: 
"Puhkamas"

“Puhkamas” - pilt on vaieldamatult parim kompositsioonilt, võrreldes kõigi teiste konkursil osalevate töödega. 
"Jäimegi rongist maha"

“Jäimegi rongist maha” - Selle pildi pealkiri on täpselt loetav tüdrukute näoilmest. Pilt räägib iseenda eest. Veaks võiks lugeda seda, et jalad on lõikunud all servas, veidike kompat parandada. 
"Lendamas"

 “Lendamas” - Selles pildis on hoog sees! 
 
Kolmandale kohale hinnati võistkonda BEST FRIENDS FOREVER, kus hinnati püüdlikkust, pisut arglikkust, kogu fotoseeria on armas. Piltidena toodi esile: 
"Igav oli"

“Igav oli” - tõetruu ja pealkiri kirjeldab konkreetselt, miks noored seal hängivad.
"Ootamas rongi"

“Ootamas rongi” - Hea võttenurk ja kvaliteet. Ka taevas on detailne, mitte põlenud.

Suur tänu kõikidele osalejatele ja žüriiliikmetele!