esmaspäev, 17. oktoober 2011

19-s omavalitsuses hinnatakse noorsootöö kvaliteeti

Eesti Noorsootöö Keskus on koos noortevaldkonna partneritega välja töötanud noorsootöö kvaliteedi hindamismudeli, mille alusel hinnatakse noorsootöö kvaliteeti ajavahemikul 17. oktoober kuni 4. november 19-s omavalitsuses.

Antsla valda külastavad hindajad täna, 17. oktoobril 2011.

Noorsootöö kvaliteedi hindamismudel on töövahend kohalikule omavalitsusele, mille abil saab kaardistada noorsootöö tugevusi ja arendamist vajavaid valdkondi, tulemuste põhjal planeerida edasist arengut ning jälgida edusamme.

„Eelmise aasta kogemuse põhjal kui hindamises osales viis omavalitsust võib öelda, et sellist hindamist on väga vaja, sest see aitab omavalitsustel kui noorsootöö peamistel korraldajatel välja selgitada, mis on nõrkused ja tugevused ning analüüsist tulenevalt planeerida konstruktiivsemalt edasisi samme,“ selgitas noorsootöö kvaliteedi hindamise projekti juht Kaisa Orunuk.

Hindamisprotsess hõlmab nii enese- kui välishindamist. Omavalitsuse noorsootöö kvaliteedi välishindamisse kaasatakse noorsootöö eksperte erinevatest valdkonna organisatsioonidest.

Noorsootöö kvaliteedi hindamise mudeli loomine ja rakendamine on osa Haridus- ja Teadusministeeriumi algatatud Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastusel elluviidavast programmist „Noorsootöö kvaliteedi arendamine“, mille üldeesmärk on tõsta noorte valmidust tööturule sisenemiseks ja seal toimetulekuks tänu noorsootöö teenuste kõrgemale kvaliteedile.

Hindamissüsteemi rakendamist koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus, mis teeb koostööd valitsus- ja noorsootööasutustega, kohalike omavalitsustega, noorteühingute ja teiste institutsioonidega, et arendada noortepoliitikat ja noorsootööd, pakkudes selleks väärtuslikku nõu ja teavet ning esindades, teadvustades ja kaitstes noortevaldkonna huve ning väärtusi.

neljapäev, 6. oktoober 2011

VABATAHTLIKUKS ITAALIASSE!

On võimalus kandideerida vabatahtliku teenistuse (EVS) projekti Itaalias.
Projekt on Itaalia Euroopa Noored büroost juba positiivse vastuse saanud.
Projekt algab novembris ja kestab 12 kuud. Seega võimalik kandideerida
inimesel, kes hetkel töötu või tahaks töölt ära tulla, et midagi lahedat ja
põnevat eluga ette võtta:-)

Tingimused on nagu ikka EVS-projektide puhul: programmi poolt kaetakse
reisikulud (90%), elamiskulud, toitlustamine, tervisekindlustus (AXA). Lisaks
makstakse taskuraha.
Loe rohkem programmi kohta: http://euroopa.noored.ee/evs

Projekt on mõeldud noortele vanusevahemikus 18-30.
Kuna asjaga on suhteliselt kiire, siis paluks osaleda soovijal kiirelt
endast märku anda. Kui Sa ei ole kindel, et kas tahaksid osaleda, sest on
palju küsimusi, siis võta julgesti minuga ühendust: Kadi Noor: 555 88 929
või kultuurimois@kultuuritehas.ee

Rohkem infot projekti kohta:
http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=42000894086

Kadi Noor
Sänna Kultuurimõis
Sänna, Rõuge vald
Võrumaa
www.kultuurimois.kultuuritehas.ee
555 88 929

teisipäev, 4. oktoober 2011

ENLi meediakonverents "Noored? Meedias? Eestis?"

Neljapäeval, 20. oktoobril toimub Tallinna Botaanikaaia palmisaalis eelkõige noorteühenduste infotöötajatele suunatud konverents. Päeva jooksul räägitakse üle meediasuhtluse põhitõed, sotsiaalmeedia võlud ja valud ning uuritakse ühes ajakirjanikega, mismoodi siis ikkagi noorteühendus ja niisama noor Eestis meediasse pääseb. Kas tõesti peab korraldama piketi või skandaali?
Lisainfo ja registreerimine siin

2+1 koolituspäeva formaadis koolitus "Rahvusvaheline noorsootöö"

seostatakse noorsootöös tihtilugu millegi keerulise, kauge ja bürokraatlikuga. Koolitusel võtamegi uurimise alla keerukuse lahtiharutamise ning leiame lahendusi, kuidas   oma piirkonnas noortega tehtavat tööd mitmekesisemaks muuta.
Koolitajad: Kristi Jüristo ja Hannes Sildnik
II koolitus toimub 27.-29. oktoobril ja 29. novembril Põlvas Pesa Hotellis. Kandideerimise tähtaeg 13.10.11. (Lisainfo ja kandideerimisvorm on leitav SIIT!)

Abiturientide esseekonkurss teemal "Minu põlvkond ja selle tulevik Eestis."

Korp! Sakala Stipendiumifondil on hea meel taaskord välja kuulutada abiturientide esseekonkurss teemal "Minu põlvkond ja selle tulevik Eestis". Esseekonkursi tööde laekumise tähtaeg on 16. oktoober 2011. 
Lisainfot leiab siit

Ajujahi projektide esitamise tähtaeg juba 25. oktoobril!

Sul on lahe äriidee ja suur tahtmine ettevõtlust proovida?
Tule osale ettevõtluskonkursil Ajujaht ja pane ennast proovile!
Lisainfot siit

Noorte tervisliku eluviisi seminar

Seminar pakub mõtteainet ja kaasarääkimisvõimalust noorte terviseriskide maandamise ja tervisliku eluviisi propageerimise teemadel. Igal osalejal on võimalik osaleda seminari teises päevapooles ühes töögrupis, milles jätkatakse koolitajate juhendamisel sügavamalt ettekannetena käsitletud teemadega.
Lisainfot siit

Kirjandi- ja esseevõistlus noortele "Minu elu kutse"

Iga hea plaani aluseks läbimõeldud tegevused, nii ka oma tulevikuvalikute tegemisel. Kirjandi- ja esseevõistlus "Minu elu kutse" annab Sulle võimaluse enesesse vaadata ja analüüsida, kes ma olen, mis mulle teha meeldib ning mida ma tulevikus tahan teha? Kui oled 15.-19. a noor, siis oled oodatud osalema! Võistlustööks sobib kirjand või essee, mis käsitleb Sinu nägemust oma tulevikuplaanidest.
Lisainfot siit

Osale rahvusvahelises projektis "Empowering Europan Citizens"

British Council kutsub kõiki Eestis resideeruvaid noorsootöötajaid ja inimesi, kes töötavad noortega seotud organisatsioonides kandideerima projekti "Empowering European Citizens". Projekti näol on tegemist kultuuridevahelise projektiga, mis on finantseeritud Euroopa Komisjoni ja Briti Nõukogu poolt. Eestis on projektipartneriks Avatud Eesti Fond.
Lisainfot siit

Kandideeri noorte demokraatiaprojekti raames rahvusvahelisele simulatsioonimängule Helsingis!

Simulatsioonist võtavad osa noored 30-st erinevast Euroopa riigist ning see viiakse läbi koostöös Soome Euroopa noortega. Kuna aga peale tihedat ja töist päeva on ka lõõgastus ja tutvuste sobitamine tähtis, siis järgneb sellele meeleolukas õhtu. Osalustasu ei ole! Simulatsioon toimub noorte omaalgatusliku projekti "Novus Spectrum: noored ja demokraatia" raames.
Lisainfot siit

Osale essee- ja fotokonkursil "Kuidas elad, Eestimaa laps?"

Eesti ühines 20. novembril 1991 ÜRO Lapse õiguste konventsiooniga, mis on lapse õiguste sisu mõistmisel, arendamisel ja määratlemisel rahvusvaheliseks ning riiklikuks lähtedokumendiks. Eesti Vabariik tähistab sel aastal oma taasiseseisvumise ning samas ka ÜRO Lapse õiguste konventsiooniga ühinemise 20-ndat aastapäeva. Eelnevaga seoses korraldab MTÜ Lastekaitse Liit essee- ja fotokonkursi teemal "Kuidas elad, Eestimaa laps?"
Lisainfot siit

Noortekonverents "vabatahtlik tegevus-kellele ja milleks?" 21.10-22.10.2011

Noortekonverents toimub Sillamäe Lastekaitse Ühingu, Tallinna Spordi- ja Noorsooameti, Vaivara Vallavalitsuse ja MTÜ Peace Child Eestii koostöös. Konverentsi eesmärgiks on tõsta teadlikkust vabatahtlikkusest, motiveerida ja võimestada noori hakkama vabatahtlikuks ning välja töötada meetodid, mille kaudu efektiivsemalt arendada vabatahtlikkuse alast koostööd kohalikul tasandil, kaasates noori efektiivsemalt.
Lisainfot siit

Otsitakse Hea Eeskuju stipendiumi laureaate!

Kindlasti vaatate vahel mõnd noort ja mõtlete, et kuidas ta ikka ja jälle jaksab tegutseda meie kodukandi paremaks muutmise nimel. Oleme veendunud, et Teie koolis, vallas või kodukandis õpib mõni noor, kelle tegemised vääriksid üleriigilist esiletõstmist ning tunnustamist.
Loe konkursi tingimustest siin

Vali Eesti noortesõbralikem ajakirjanik ja meediaväljaanne!

Konkursile saavad esitada nominente kõik noorsootööga, noorteorganisatsioonidega ja noortevaldkonnaga seotud inimesed ja organisatsioonid ning noored, kes on ajakirjandusega suhelnud näiteks seoses erinevate noorteprojektide või muude noorte teemadega seoses. Lühidalt - kõik noored ja noortevaldkonna organisatsioonid,  kellel parima ajakirjaniku ja/või meediaväljaande osas olemas visioon. Kandidaate ootame 13. oktoobrini!
Loe täpsemalt ja esita kandidaate siin

Noortekonverents Lahe Koolipäev kutsub osalema!

Erilisus. Ainulaadsus. Omapärasus. Kas tunned end ära? Normaalne versus loomulik ja tõeline. Kumb oled Sina? Unistused. Kire järgimine. Enda rada mööda sammumine. Kas oled piisavalt pöörane, et kujundada ise enda elu, just selliseks, et see Sind kõige õnnelikumaks teeks?
Kui oled kas või kord end leidnud nende küsimuste üle mõtisklemas, siis oled just Sina üks neist noortest, keda kutsume osalema ühel enneolematul sündmusel. Ainult ühe korra ühel koolipäeval 3. novembril Pärnu Kontserdimajas - Noortekonverents Lahe Koolipäev. Konverentsile tulevaid noori ühendab üks - julgus järgida enda rada. Julgus olla parajalt pöörane, et püüelda oma enda õnnelikkuse poole. Ning muidugi soov saada osaks aasta lahedaimast koolipäevast.
Noortekonverentsil otsime seekord vastust küsimusele “Kas olen küllalt pöörane?” Taaskord on Sul võimalus tutvuda üle Eesti kokku tulnud rohkem kui poole tuhande õpilasega ning panna kõrva taha mõtteid ja ideid Eesti tipptegijatelt, kes kõik 3. novembril Pärnu Kontserdimaja lavale astuvad.
Pane tähele, kõiki neid huvitavaid inimesi kohata ja konverentsimõnusid nautida saad Sa vaid 29 euro eest (+km). Kusjuures hind sisaldab transporti, maitsvat lõunasööki, värskendavaid kohvipause, konverentsi materjale jpm. Kuna saladus konverentsi toimumisest levib kulutule kiirusel, tuleb registreerimisega rutata. Kohtade arv on piiratud!
Kes meile tänavu esinevad?
Varasemalt Laheda Koolipäeva konverentsil käinud teavad, et üles astuvad põnevamatest põnevamad esinejad, kelle jutus peituvad mõtted ja sõnumid on nii suure positiivse jõuga, et üheskoos võivad nad teha maailma märgatavamalt ilusamaks ja paremaks kohaks. Tänavu keerame veelgi vinti juurde ja üllatame ka ennast. Noortekonverentsil Lahe Koolipäev 2011 üles astuvate esinejate kompott on tõeline segu erinevate valdkondade spetsialistidest, kes kõik tunnetavad maailma ainulaadsetel ja huvitavatel, kohati pöörastel viisidel.
Lõngakera paneb veerema Raul Rebane, kes on spordivaldkonnaga kokku puutunud väga mitmetel põnevatel positsioonidel - olnud ise spordimees, spordireporter ja nüüd ka spordifilosoof. Ago Anderson on olnud pahuksis nii endaga kui teistega, aga võta näpust - vastupidiselt kõikidele eeldustele on Ago teinud märkimisväärset karjääri näitlejana ja valiti tänavu koguni parimaks meesnäitlejaks. Agole sekundeerib tema hea kolleeg Sepo Seeman, kellega üheskoos arutatakse maailma asjade üle ja mõtestatakse lahti pöörasuse roll õnnelik olemisel. Meie võib-olla ehk kõige vähem tuntud esineja, Mart Noorma, on mees, kes on sõna otseses mõttes tegelemas millegi pöörasega - Eesti esimese satelliidi saatmisega kosmosse. Samuti kuuleme mõtteid loodusmehelt Aleksei Turovskilt, kes teab arvatavasti rohkem sipelgate kohta kui enamus meist iseenda kohta. Mida on meil loomadelt, lindudelt, putukatelt ja meid ümbritsevalt looduselt õppida? Noor ja särtsakas laulja, Laura Põldvere jagab mõtteid elust ja olust nii Eestis kui välismaal. Tänavusele noortekonverentsile paneb punkti ajaloolane David Vseviov. Üheskoos Davidiga vaatame minevikku, elame olevikus ning otsime tulevikku!
Kogu päeva juhib taaskord meie hea sõber Märt Treier
Transpordi eest hoolitsema meie.
Pärnusse kohale saamise pärast pole Sul vaja muretseda, sest 3 novembri hommikul stardivad Eesti erinevatest nurkadest konverentsile bussid, mis korjavad kõik soovijad peale. Püüdleme selle poole, et bussid liiguksid läbi võimalikult paljude kohtade, nii suuremate kui väiksemate. Täpsem info Lahedale Koolipäevale toovate ja tagasi koju viivate busside aegade kohta tuleb oktoobri keskel meie koduleheküljele veebiaadressil www.noortekonverents.ee. Hoia pilk peal!

Kui nüüd oled jõudnud otsusele, et Sa kindlasti konverentsile tulla tahad, jagame Sulle nippe, kuidas seda kõige nutikam teha oleks:
A: Otsi üles oma kooli direktor või huvijuht. Me räägime iga päev direktorite ja huvijuhtidega, kuid on ka neid, kes ilma noorte poolse initsiatiivita pileteid ei osta. Nii et mine ja proovi!
B: Kui see läbi ei läinud, siis tasub proovida ka kohalikust valla- või linnavalitsusest. Ka nemad suhtuvad väga positiivselt noorte enda algatusse. Ja mis peamine, nad ei hammusta:)
C: Kui plaan A ja B ei toimi, räägi oma vanematega nii kaua, kuni nad on nõus Sulle noortekonverentsi pääsme ostma. Pilet on ju sel aastal vaid 29 eurot (hinnale lisandub käibemaks), aga konverents veelgi õpetlikum ja suurejoonelisem kui möödunud aastatel.
D: Kui oled siiamaani ikka veel pääsmeta, siis on veel paar võimalust. Korraldame konkursi „Hea eeskuju”, kuhu ootame osalema kõiki noori, kes on millegi heaga hakkama saanud. Esita sõpru-tuttavaid, õdesid-vendi kandidaadiks meie kodulehel www.noortekonverents.ee ja kui loosiõnn Sulle naeratab, siis on Sul võimalus võita tasuta pääse noortekonverentsile. Lisaks, kui liitud Facebookis meie lehega Noortekonverents Lahe Koolipäev, on Sul võimalus võita nii endale kui oma parimale sõbrale priipääse meeldejäävale konverentsile.
E: Viimane võimalus on vast kõige ekstreemsem. Kui muud üle ei jää, tuleb kasutusele võtta oma säästetud raha. Seda muidugi eeldusel, et oled säästmisega enne tegelenud:)
Järgmiseks registreeri end noortekonverentsi kodulehel www.noortekonverents.ee

Kohtumiseni Lahedal Koolipäeval!
Noortekonverents Lahe Koolipäev 2011 meeskond

esmaspäev, 3. oktoober 2011

Antsla ja Tsooru noorte kohtumisõhtu

REEDEL 7. OKTOOBRIL 20.00 - 24.00

TSOORU RAHVAMAJAS

TRANSPORT:
20.15 ANTSLA - TSOORU
24.00 (või varem) TSOORU - ANTSLA

KAVAS:
  • MÄNGUD (ALIAS JNE..)
  • NOORTE SÜGISPÄEVAD 2011 KAVA
  • PLAANID AASTAKS 2012
  • võtke kaasa midagi maitsvat ÜHISELE LAUALE!
Samaaegselt toimub KONTSERTPIDU, kus võimalik esinemisi nautida ja tantsu keerutada.

SPARTAKIAADIPIDU

Reedel 30. septemberil 2011 toimus Antsla Kultuuri- ja Spordikeskuses SPARTAKIAADIPIDU, kus võisteldi kuulitõukes õhupalliga, odaviskes joogikõrrega, kettaheites papptaldrikuga ja vigurslaalomis. Kuulitõuke parimateks osutusid: III koht Janika Tõntsel, II koht Ingmar Rajamäe, I koht Martten Toming. Kettahite parimad: III koht Birgit Tiks, II koht Kertu Reva, I koht Remi Valtna. Odaviskes: III koht. II koht Leana Kull. I koht Ingmar Rajamäe. Vigurslaalomis III koht Marek Pant, II koht Siim Naaber, I koht Sten Põder. Õhtujuhi Janika käe all tehti soojendusi ja venitusi, et ennast parimasse sportlikku vormi saada.Täname veelkord kõiki Spartakiaadipeol osalejaid ja ürituse korraldamisele kaasaaitajaid!

FOTOD: https://picasaweb.google.com/100087953520903739114/Spartakiaad